Sklepna prireditev Kulturnega bazarja 2018: Gledališka predstava iCankar

10. apr. 2018

Sklepna prireditev Kulturnega bazarja 2018
iCankar, detektivka za mlade
Režija: Maruša Kink; igrajo: Nataša Keser, Jure Kopušar/Vid Klemenc in Domen Valič; kostumografija in scenografija: Tina Bonča; avtor glasbe: Kristijan Krajnčan; oblikovanje svetlobe: Jaka Varmuž; lektura: Simon Šerbinek; izvršna produkcija: Mija Špiler; produkcija: Zavod Margareta Schwwarzwald, Cankarjev dom in Mestno gledališče Ptuj
V predstavi bodo gledalci podrobneje spoznali lik in delo Ivana Cankarja, enega največjih mojstrov slovenske besede in prvega slovenskega poklicnega pisatelja, ter prelomne dogodke iz njegovega življenja. Cankarja kot »upornika z razlogom«, ki bi bil s svojimi idejami z lahkoto tudi tukaj in zdaj. Ti dogodki se bodo prepletali z nekaterimi njegovimi literarnimi zgodbami, ki bodo tvorile celoto. Močne, skoraj filmske podobe, ki jih v svojih delih ustvari z besedami, sestavljajo mozaik življenja heroja, o katerem se bodo učili v šolah še leta po njegovi smrti.
Cankar tako pride bližje, ne izgubi pa svoje skrivnostnosti in pomenskosti. Obeta se nam torej napeta zgodba, sestavljena iz resničnih dogodkov njegovega življenja in dogodkov, ki jih je spletla njegova domišljija.

Informacije o razpoložljivih terminih in rezervacije za skupine:
Hana Radovan
T 01 24 17 172, E hana.radovan@cd-cc.si 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.