Rdeči čeveljčki v Kopru

8. feb. 2014

11. februarja 2014 bo v Gledališču Koper ponovitev plesne predstave Rdeči čeveljčki v organizaciji Centra za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Vipava.

Projekt Rdeči čeveljčki  je nastal ob 10. obletnici dela plesne skupine Vrtiljak in v želji povezati otroke in mladostnike s posebnimi potrebami v skupni plesni projekt, s plesalci M&N Dance Company inTerpsihora plesnega centra Šempeter-Vrtojba in s tem poudariti povezovalno dimenzijo plesa.
Plesna predstava je raziskovanje, preizkušanje, iskanje in oblikovanje novih oblik ustvarjalnega plesnega gibanja, je izraz posebnosti gibanja specifične skupine posameznikov in hkrati njene univerzalnosti. Vsak otrok iz plesne skupine Vrtiljak ima svojstven gibalni besednjak, ki ga na eni strani zaznamuje gibalna oviranost, na drugi strani pa želja po gibalnem izražanju. Interakcija med njimi in plesalci, ki zmorejo obvladati svoje telo in estetiko gibanja, je vez medsebojnega sodoživljanja in sporazumevanja ter odpira nov svet komunikacije.
Rdeči čeveljčki so v plesni predstavi simbolni in so prispodoba vitalnosti, življenjske moči, ki jo ima vsak izmed nas in nam omogoča, da začnemo z ustvarjalnim delom in iskanjem novih poti. Dani so kot možnost, ki jo posameznik lahko izkoristi sam ali pa zato potrebuje nekoga, nekaj, da si dovoli pokukati v plesno skrinjico … in najde svoje rdeče čeveljčke. V sebi skrivajo potrpežljivost, radovednost in zaupanje, ki jih potrebujemo za uresničevanje novih zamisli in idej.
Plesna predstava se sicer zaključi, ustvarjalna energija pa ostaja in je večna.

Podrobnejšo predstavitev predstave najdete tukaj. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.