Razstava »Vihar sovražen svet pretresa«

24. sep. 2014

Ob stoletnici začetka prve svetovne vojne se v NUK pridružujejo obeležitvam kataklizmičnega dogodka z razstavo, ki si je za naslov izposodila Gregorčičev verz iz pesmi Pri zibeli.
Na kar 11-ih razstavnih prostorih in kotičkih bo na ogled gradivo, ki ga hrani NUK in ki prinaša duha tistega časa: natančni vojaški zemljevidi, osebni dnevniki poveljnikov na frontah in navadnih ljudi v zaledju, obsežna poročila v dnevnem časopisju, zgodbe beguncev, razglednice in fotografije, koncertni sporedi, glasba pešpolkov…

Razstava, ki bo na ogled od 9. oktobra 2014 do 10. januarja 2015, je odlična priložnost za učence in dijake, da poglobijo svoje znanje, ki so si ga pridobili v okviru pouka zgodovine, geografije in slovenskega jezika.

Razstava je pripravljena tako, da si jo lahko ogledate brez spremstva vodiča, za vodeni ogled pa je potrebno rezervirati termin en teden prej, po elektronski pošti: helena.janezic@nuk.uni-lj.si.

Vodeni ogledi v dolžini 30 minut so možni vsak delovni dan med 10. in 13. uro, sicer pa si razstavo lahko ogledate od ponedeljka do petka od 8. do 20. ure.
Ogled razstave in vodstvo sta brezplačna.
Več informacij o razstavi najdete v povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.