Razstava Ne glej nazaj, okej?

23. okt. 2018

Ne glej nazaj, okej? je poskus dešifriranja vprašanja, če in kako lahko soočenje z raznovrstnimi plastmi spomina – naj bo avtobiografski, zgodovinski, kolektivni – vpliva oziroma spremeni naše dojemanje obstoječih realnosti in nam ponudi možnost za nov začetek.
Konec novembra bo v Umetnostni galeriji Maribor otvoritev mednarodne razstave del mladih in uveljavljenih vizualnih umetnikov, ki svojo prakso usmerjajo k raziskovanju spomina, zgodovinjenja in gradnji identitete.
Je spomin, ki je bil izpostavljen procesom prisvajanja, poustvarjanja, analize ipd., zmožen kritično vplivati na človekovo razumevanje sebe in drugih? V kolikor je odgovor da, nam lahko torej izkušnja preteklosti, poglobljena in razumljena, nudi izhodišča za novo kolektivno stališče? Je sploh mogoče, da se ne bi neprestano ozirali za seboj?
Več na povezavi.

Srečanje in delavnica z umetnico Petro Kapš, sreda, 24. oktober, zbirno mesto: UGM Studio, 16.00 – 18.00 , Trg Leona Štuklja 2
Zvoki in glasovi ustvarjajo nevidne impulze, ki močno vplivajo na naša doživetja. Kako poslušamo fotografijo? Več na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.