Razstava HAIP Park [Hack-Act-Interact-Progress] v Laboratoriju Rampa v Ljubljani

9. dec. 2016

Zavod Kersnikova, ki deluje na presečišču umetnosti in znanosti, od 16. decembra 2016 do 16. januarja 2017 vabi na ogled razstave HAIP Park, na kateri predstavlja celoletno dogajanje in dejavnosti za otroke in mlade. Ti se celo leto vključujejo v procese raziskovalnega učenja, skozi katere spoznavajo intermedijske umetniške prakse ter najnovejša dognanja v znanosti, umetnosti in družbi. Videli boste, kaj so v tem letu ustvarili Spletni modelarji, ki spoznavajo procese in tehnologije 3D-računalniškega modeliranja in 5HEK-erji, ki so v okviru Petkove akademije odkrivali svet robotike; ta v ospredje postavlja robotske znanosti in umetniške projekte, ki se ukvarjajo z roboti in obnovljivih virov energije. HAIP Park izpostavlja tudi primere dobrih izkušenj sodelovanja kulturno-umetniške organizacije z osnovnimi šolami in prenos procesov raziskovalnega učenja v formalno izobraževanje. Svoje prve portfelje bodo na ogled postavili tudi 3D-kreatorji, mladi, ki so se urili na profesionalnih delavnicah 3D-produkcije.
Predstavljeni bodo tudi rezultati sobotnega programa delavnic za otroke in mlade, Sobotnice, ki spodbujajo veščine sodelovanja, meddisciplinarnega povezovanja, kreativnega raziskovanja in samostojnega dela.

Za brezplačen organizirani vodeni ogled je potrebna predhodna prijava na info@rampalab.org. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.