Razstava ČIPke: ŠTRENE v Laboratoriju Rampa v Ljubljani

9. dec. 2016

ČIPke, iniciativa za ženske, ki jih zanima ustvarjanje na presečišču umetnosti in novih tehnologij, se ponašajo s pregledno razstavo z naslovom Štrene, ki bo na ogled od 19. decembra.

Razstava Štrene ima vsebinsko odprt koncept. Dela na razstavi definirata zgolj jasnost konteksta umetniškega dela in nepotrošniška logika uporabe tehnologije pri realizaciji oziroma tehnologija mora biti »hekirana«. Lani so ČIPke izvedle več večdnevnih delavnic, gostovale v SEMu in Loškem muzeju Škofja Loka, se urile na PIF campu, formirale skupino Kikimore in koncertirale po Sloveniji, izvedle performans in številne druge aktivnosti, ki temeljijo na uporabi programske opreme, odprtokodne mehanske opreme in elektrokemičnih procesov. Na razstavi svoje instalacije predstavljajo udeleženke delavnice Podvodna zvočilnica, Narava – nosim naelektreno, Elektročipka – nedokončano delo, hkrati pa na ogled postavljajo tudi rezultate samostojnih produkcij. Razstava bo na ogled do 19. januarja 2017.

ČIPke sodelujejo in se spogledujejo z različnimi dejavnostmi iz oblikovanja, video montaže, robotike, programiranja, elektronike, mehanike in digitalnih tehnologij. Na ČIPkasta redna srečanja v odprtem laboratoriju vsak ponedeljek ob 17. uri v prostorih Rampa Lab na Kesnikovi 4 v Ljubljani in organizirane večdnevne delavnice za popolne začetnice so dobrodošla vsa dekleta in ženske 15+.

  
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.