Razstava Cerkev slovenskega jezika v Narodni in univerzitetni knjižnici

25. avg. 2014

V Narodni in univerzitetni knjižnici bo od 4. septembra do 4. oktobra na ogled pomembna razstava z naslovom Cerkev slovenskega jezika. Knjižnica jo pripravlja v počastitev 450. obletnice izida Trubarjeve Cerkovne ordninge. Na razstavi bo na ogled izvod tega dela, ki je bil oktobra lani nepričakovano odkrit v Mestnem arhivu v Memmingenu v Nemčiji.

Razstava bo edinstvena priložnost tudi za učence in dijake, da poglobijo svoje znanje, ki so ga pridobili v okviru pouka slovenskega jezika in zgodovine. Narodna in univerzitetna knjižnica bo zato v času trajanja razstave organizirala posebne vodene skupinske oglede za učence tretje triade in dijake. Ogled razstave in vodstvo sta brezplačna. Vodeni ogledi v dolžini ene šolske ure ali po dogovoru so možni vsak delovni dan med 9. in 15. uro in lahko vključujejo tudi ogled Plečnikove palače.

Več informacij o razstavi in kontaktnih osebah najdete v vabilu. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.