Razpis za mlade soliste in zborovske pevce: Sodelovanje pri operi Brundibar

12. maj 2015

Glasbena matica Ljubljana vabi mlade pevce soliste in zborovske pevce k sodelovanju pri izvedbi opere Brundibar češkega skladatelja Hansa Krasa. Glavno vlogo v operi imata dva otroška glasova (deklica in deček), pomemben pa je tudi dvoglasni otroški zbor. Opera, ki je bila prvič izvedena leta 1942 v Pragi, je edina svetovno uveljavljena opera, uglasbena za otroško izvedbo. Nepretrgano jo uprizarjajo operni ansambli in šole po vsem svetu.

Pri izvedbi opere Brundibar bo sodeloval Otroški pevski zbor Glasbene matice pod vodstvom Irme Močnik. K sodelovanju vabijo soliste in zborovske pevce, ki želijo nastopiti v operi in so stari od 8 do 14 let. Pevci se bodo v jesenskih mesecih muzikalno in scensko pripravili na premiero, ki bo 13. 1. 2016 v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Sledile bodo tri ponovitve: 14., 15. in 17. 1. 2016 v isti dvorani.

Vabljeni na avdicijo, ki bo v ponedeljek, 1. junija in v sredo, 3. junija 2015, ob 17.00 v prostorih Glasbene matice (Lajovčeva dvorana) na Vegovi ulici 5 v Ljubljani. Avdicijo bo vodila zborovodkinja Irma Močnik.


PRIJAVNICA IN DODATNE INFORMACIJE 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.