Pripovedovanje, poslušanje / prvič: dr. Ljubica Marjanovič Umek

24. okt. 2016

Serija pogovorov o pripovedovanju, branju in poslušanju, ki jih vodi pripovedovalka Špela Frlic, se osredotoča na vlogo pripovedovanja, poslušanja in branja pri posamezniku in družbi se osredotoča na vlogo pripovedovanja, poslušanja in branja pri posamezniku in družbi ter vplive in spremembe, ki jih te dejavnosti prinašajo v naše življenje.

Prvi pogovor odpira vprašanja, kdaj in zakaj v svojem življenju začnemo tvoriti zgodbe ter kako pomembno na razvoj otrokovega mišljenja in govora vplivata pripovedovanje in branje. Gostja večera bo razvojna psihologinja, prof. dr. Ljubica Marjanovič Umek, redna profesorica razvojne psihologije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, ki se raziskovalno ukvarja z razvojem mišljenja in socialne kognicije, razvojem govora ter otroško igro.

Pogovor bo potekal v četrtek, 27. oktobra 2016, ob 19. uri v Vodnikovi domačiji v Ljubljani.
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.