Pripovedovalski simpozij

10. mar. 2017

V okviru pripovedovalskega festivala Pravljice danes bo v ponedeljek, 13. marca 2017, potekal pripovedovalski simpozij slovenskih muzealcev, prvi tovrstni dogodek pri nas. Z njim želimo opozoriti na možnosti pripovedovanja v muzejski dejavnosti in na oplemenitenje, ki ga prepletanje strokovnega znanja in zgodb lahko prinese vanjo. Predavatelji bodo ponudili razmišljanja o moči pripovedovanja nasploh, o načinih pripovedovanja v muzeju, o iskanju in podajanju zgodb, o osnovnih zakonitostih govornega nastopa. Osrednji gost simpozija bo škotski muzealec in pripovedovalec Tom Muir, ki bo istega dne nastopil tudi na samostojnem pripovedovalskem večeru; nanizali pa bomo tudi kar nekaj izkušenj naših strokovnjakov. Simpozij vodi Anja Štefan.

Vabljeni muzealci, predstavniki naravnih parkov, turistični in pedagoški delavci, študentje umetnostne zgodovine, etnologije, arheologije, turizma in drugi.

Program najdete v priponki. Kotizacija za simpozij znaša 20 eur. Prijave: 01 241 71 72, hana.radovan@cd-cc.si. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.