Pripovedovalska šola Pripovedovalskega varieteja

17. jul. 2018

Pripovedovalski Variete vabi v začetno in nadaljevalno delavnico pripovedovanja, ki bosta potekali izmenično med oktobrom 2018 in majem 2019 vsak drugi petek oziroma občasno v soboto (v dogovoru z udeleženci).

Začetna delavnica se ne ukvarja s specifičnimi pogledi udeležencev na pripovedovanje; uči jih teoretičnih in praktičnih vidikov zgodbe in pripovedovanja, izhaja pa iz ljudske zgodbe oziroma pravljice (historični razvoj pravljice, prevod in priredba pravljice, sodobni pristopi k pravljici, izbor in interpetacija ljudske zgodbe, interpretacija ljudske zgodbe, jezik pripovedovalca, telo pripovedovalca, pripovedovanje za otroško in odraslo publiko).

Nadaljevalna delavnica je namenjena vsem, ki že imajo pripovedovalske ali druge odrske izkušnje. Vsebinsko bo delavnica izhajala iz resničnih zgodb, delo pa bo delno potekalo v obliki laboratorija, v katerem je prostor za raziskovanje in preizkušanje različnih načinov pristopa k zgodbi in pripovedovanju. Udeleženci bodo vabljeni, da razvijajo lastne odrske in avtorske pristope.

Delavnici vodi pripovedovalka Ana Duša z gostujočimi mentorji za glas, gib ter relevantna vsebinska vprašanja. Natančen seznam mentorjev in predavateljev/predavanj bo objavljen v začetku septembra.

Prijave in informacije na e-naslovu info@pripovedovalskivariete.si. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.