Predstavitev Migracijskega pojmovnika v Ljubljani

6. feb. 2020

Migracije ali selitve so danes postale globalna tema, polna nerazumevanja, lažnih novic in mitov. Vendar  niso nov pojav, saj so se ljudje selili že v prazgodovini, le z razvojem transporta in globalizacijo so potovanja postala lažja. Ljudje se selijo zaradi delovnih obveznosti, študija, želje po boljšem življenju ali pa bežijo pred vojnami, nasiljem, lakoto in okoljskimi spremembami.  Sodobne migracije imajo številne obraze, navsezadnje so migranti  tudi vrhunski športniki Goran Dragić, Luka Dončić in Jan Oblak.

V uveljavljeni poljudnoznanstveni zbirki Pojmovniki, ki je namenjena mladini in odraslim, so v Založbi Aristej izdali novo knjigo, ki se ukvarja prav z migracijami: Migracijski pojmovnik za mlade. Napisala ga je etnologinja Kristina Toplak, ilustriral pa Izar Lunaček.

V sodelovanju s knjigarno Azil vas vabijo na predstavitev in zanimiv pogovor s Kristino Toplak in Izarjem Lunačkom, ki bo v sredo, 12. februarja 2020, ob 11. uri v Atriju ZRC SAZU na Novem trgu 2 v Ljubljani.

Več >



 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.