Predstavitev knjige Vzgoja za film in pogovor z avtorjem Alainom Bergalajem

20. mar. 2017

Alain Bergala sodi med najvidnejša imena sodobne francoske filmske misli in pedagogike. V svojem bogatem udejstvovanju na filmskem področju je pustil najvidnejši pečat kot glavni urednik slovite revije Cahiers du cinéma, kot avtor študij o Jean-Lucu Godardu, v zadnjem času pa predvsem kot filmski pedagog – vodja državnega projekta Film v šoli. Izkušnja z uvajanjem filma v francoski šolski sistem predstavljajo tudi jedro monografije Vzgoja za film, ki jo v slovenskem prevodu izdaja Društvo za širjenje filmske kulture KINO!. Vzgoja za film: Razprava o poučevanju filma v šolah in drugih okoljih je hkrati teoretsko delo in praktični priročnik, je svojstvena filmska avtobiografija in obenem manifest nove pedagogike, je premislek o poučevanju filma, a tudi razprava o filmski umetnosti nasploh, je motivacija za pedagoške delavce in didaktično-metodološka podpora uvajanja filma v šole.

Pogovor v Slovenski kinoteki 22. marca ob 18. uri bosta vodila dr. Maja Krajnc in Andrej Šprah, zagotovljen bo simultan prevod.

Knjigo je mogoče naročiti na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.