Predstavitev 64. sezone Slovenskega mladinskega gledališča

27. avg. 2019

Slovensko mladinsko gledališče (SMG) vstopa v svojo 64. sezono, ki jo bosta v torek, 3. septembra, ob 20. uri na novinarski konferenci v spodnji dvorani SMG predstavila direktor Tibor Mihelič Syed in umetniški vodja Goran Injac. Predstavitvi programa bo sledilo druženje.
Umetniški vodja Goran Injac jo utemeljuje takole: "Teme ne določam in iz izbranih besedil ne izločam nobenega gesla, da bi tako nastal dovolj širok prostor za različne vsebine in različne jezike, s katerimi bomo, upam, ustvarjali skupni pomen." Direktor Tibor Mihelič Syed pa, ko se ozira na preteklo "petletko", ugotavlja, da bolj neomajno, kot "je poizkušalo biti naše prepričanje, da smo in bomo delali gledališče, ki ga ta čas in prostor potrebujeta, več je bilo izrazov dvoma in nejevere v prav takšno gledališče", in se o novi sezoni sprašuje: "Bo v našem početju karkoli subverzivnega ali pa bo to zgolj za nekakšna parodična revizija lastnega početja? Smo nemara končno spoznali, kaj je lepo in prav? Nekaj je nedvomno gotovo: to bomo vso 64. sezono lahko ugotavljali skupaj."
Več na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.