Praznik glasbe 2018

12. jun. 2018

21. junija se bo Slovenija pridružila svetovni iniciativi Fête de la musique, ki na isti dan poteka po več kot 120 državah in več kot 400 mestih celega sveta. Slovenski Praznik glasbe je kulturni dogodek, usmerjen v promocijo slovenske glasbe in njenih ustvarjalcev, promocijo žive glasbe ter vzpostavljanju odnosa tišina – glasba. Je enodnevni festival, na katerem se na zunanjih prizoriščih v mestu predstavijo tako ljubiteljski kot poklicni glasbeniki različnih žanrov. Letos bo potekal v kar štirih slovenskih mestih: v Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti in Piranu z okolico. Osrednji organizator Praznika glasbe je SIGIC – Slovenski glasbenoinformacijski center.


Praznik glasbe letos ne vključuje le koncertnih dogodkov, pač pa vrata odpirajo tudi institucije, ki se ukvarjajo s hranjenjem pretekle in sodobne glasbene ustvarjalnosti:

Ob 9. in 10. uri dopoldne bodo potekali vodeni ogledi po glasbenih institucijah, ki se ukvarjajo s hranjenjem in promocijo glasbenih zbirk in drugih z glasbo povezanih predmetov in informacij. Sodelujejo: SIGIC, DSS, Muzikološki in Glasbenonarodopisni inštitut ZRC SAZU.

https://www.facebook.com/events/180232049345352/Ob 11. uri sledi ogled hiše Slovenske filharmonije ter ob 12. uri ogled vaje orkestra Slovenske filharmonije. Ob 13. uri bo na razpolago še en termin za ogled hiše SF.

 
https://www.facebook.com/events/1870084489964401/

 
Ob 13.30 se prične koncertni program z zborom SF in tolkalno sekcijo SF na Kongresnem trgu.

 
Ob 18. uri bo v SNG Opera in balet izvedena projekcija filma Romantik po duši o dirigentu Igorju Švari.

 
https://www.facebook.com/events/505938409820729/
 

Več na praznikglasbe.si. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.