Poziv k oddaji prispevkov za posvetovanje Bralnega društva Slovenije

23. okt. 2014

Bralno društvo Slovenije za mednarodni dan pismenosti, 8. september 2015, načrtuje celodnevno strokovno posvetovanje z naslovom Branje združuje.

V razvijanju bralne pismenosti lahko prepoznamo dve glavni skupini s posebnimi potrebami: tiste, ki lažje berljivo ali prilagojeno besedilo potrebujejo stalno, in tiste, ki lažje berljivo gradivo potrebujejo le v določenem obdobju. O prvi skupini so strokovnjakinje z različnih področij spregovorile na dobro obiskanem posvetovanju Bralnega društva Slovenije 2013, njihovi prispevki so bili objavljeni v zborniku z naslovom Tudi mi beremo: različni bralci z različnimi potrebami. V letu 2015 želijo v BDS temo nadaljevati in razširiti s prispevki, ki se bodo osredotočali na drugo skupino. Ožje teme, ki jih želijo vključiti v posvetovanje, so:

- spodbujanje bralne pismenosti pri otrocih in mladih priseljencih in migrantih,
- prizadevanja za zviševanje bralne pismenosti pri priseljencih,
- prizadevanja za zviševanje bralne pismenosti pri starejših in drugih skupinah   prebivalstva,
- različne oblike medgeneracijskega povezovanja, ki temelji na branju.

Vabljeni k aktivni udeležbi na posvetovanju.
Rok za oddajo predlogov je 15. november 2014 na e-naslov irena.santoro@zrrs.si.

Dodatne informacije o sodelovanju najdete v povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.