Povabimo besedo 2015

15. jan. 2015

Društvo slovenskih pisateljev od leta 1996 organizira in koordinira izobraževalni program Povabimo besedo. Namen projekta je vzpodbujanje zanimanja za slovensko književnost s strani članov Društva slovenskih pisateljev med našimi najmlajšimi in najstniki – program je tako namenjen otrokom v vrtcih, osnovnošolcem, dijakom in študentom.

V program se lahko vključijo vrtci, osnovne in srednje šole, dijaški domovi ter splošnoizobraževalne oziroma podružnične knjižnice v Republiki Sloveniji in zamejstvu.

Namen teh srečevanj avtorjev z mladimi je literarne narave; člani Društva slovenskih pisateljev v dogovoru s šolo ali knjižnico otrokom približajo literaturo skozi pogovor, ki traja okvirno dve šolski uri, pri tem pa mladi bralci spoznajo avtorjeva dela in njegove ustvarjalne postopke. Kako se bo predstavilo avtorja, njegovo ustvarjanje in nastajanje literarnega dela, je odvisno od dogovora med organizatorjem in avtorjem. Po dogovoru lahko sodelujejo tudi mladi bralci v obliki igre, interpretacije, ali kako drugače. Inovacija je zaželena!

Število prijavnih mest je omejeno, zato je nujno, da se organizator z avtorjem dogovori čim prej in o tem pravočasno obvesti Društvo slovenskih pisateljev ter si s tem zagotovi eno od prostih mest. Organizator sam se z izbranim avtorjem dogovori, kdaj bo gostovanje oziroma literarna delavnica potekala. Avtorja mora pred nastopom obvestiti, da bo gostovanje potekalo v okviru projekta Povabimo besedo in ga seznaniti tudi s podatkom o starosti bralcev. Srečanje je namenjeno manjši skupini otrok.

Več informacij o programu najdete v povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.