Poučevanje evropske zgodovine s filmom

13. dec. 2017

Poučevanje evropske zgodovine s filmom (v ang. Teaching European History through Cinema – TEHC) je nov izobraževalni program, ki bo v šolskem letu 2017/18 izvajan v petih evropskih državah: Italija, Irska, Romunija, Bolgarija in Slovenija.
Nosilec mednarodnega projekta je AGIS iz Italije s partnerji z Irskega, Bolgarije, Italije, Romunije in Slovenije ter s podporo podprograma MEDIA Ustvarjalne Evrope (Evropska komisija, poziv EACEA 25/2016). Projekt v Sloveniji vodi Zavod za uveljavljanje vizualne kulture Vizo

Glavni cilj projekta je spodbuditi zanimanje ter povečati priljubljenost evropskega filma in filmske produkcije med srednješolci, ob tem pa dopolniti ter oplemenititi kakovost pouka evropske zgodovine s filmom na srednjih šolah. S filmi, ki bodo v okviru projekta prikazani, se ta zavzema tudi za poglobitev razumevanja poteka pomembnih, prelomnih dogodkov v evropski zgodovini in njihov globlji uvid med dijaško populacijo.
Več v priponki.

Prijave sprejemajo do 15. decembra 2018. Za več informacij o projektu in njegovem izvajanju v Sloveniji pišite na rok.govednik@vizo.si ali dasa.lozar@vizo.si. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.