Posebna nagrada žirije ljubljanskemu Lutkovnemu muzeju

27. nov. 2018

Na letni konferenci Mreže evropskih muzejskih organizacij so podelili nagrado najboljšemu otrokom prijaznemu muzeju imenovano Otroci v muzejih, ki jo podelujeta Evropska muzejska akademija in Mednarodno združenje otroških muzejev za izvirnost in odličnost približevanja kulturne dediščine otrokom.
Podeljeni sta bili dve nagradi, glavna je šla v Singapur, oddelku za izobraževanje na področju umetnosti Narodne galerije, posebna nagrada žirije pa ljubljanskemu Lutkovnemu muzeju. V ožji izbor za nagrado je bilo sicer uvrščenih 12 muzejev iz Avstralije, Danske, Nemčije, Italije, Nizozemske, Švice, Velike Britanije, Slovenije in Singapura.
Lutkovni muzej je bil ustanovljen leta 2015 pod okriljem Lutkovnega gledališča Ljubljana in Ljubljanskega gradu. Gre za večplasten projekt, ki je poleg razstave slovenskih lutk na Ljubljanskem gradu, vzpostavil tudi sistemsko skrb za področje slovenske lutkovne dediščine. Vzpostavitev muzeja je financirala Mestna občina Ljubljana s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj in Ministrstva za kulturo. Mestna občina Ljubljana sofinancira tudi delovanje muzeja. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.