Poletni lutkovni pristan 2016

19. jul. 2016

27.  izdaja mednarodnega lutkovnega festivala bo med 6. avgustom in 4. septembrom 2016. V sodobni in živahni počitniški podobi Poletni lutkovni pristan nagovarja najširše občinstvo. Gostujoče predstave tokrat prihajajo iz Češke, Hrvaške, Madžarske, Rusije, Slovaške, Španije, Švice in Velike Britanije, dopolnjujejo pa jih zanimive slovenske lutkovne produkcije iz pretekle sezone. Festival je umeščen v Minorite in njihovo okolico, na Lent in na Vojašniški trg, kot običajno pa v sodelovanju s kulturnimi institucijami tudi na druge lokacije v mestu. Mnoge izmed slikovitih predstav, ustvarjalnih delavnic in bogatih lutkovnih razstav so tokrat ubrane na skupni imenovalec Les(e)ne zgodbe. Organizator, Lutkovno gledališče Maribor, dodaja lastno lutkovno produkcijo za najmlajše z naslovom Coprnica Dragica, pod mogočnim hrastom pa postavljajo serijo izvirnih in naravnih interaktivnih iger. Pristan povezuje, razkriva, uči in navdušuje, zato je najlepši počitniški cilj.

Vstop na vse prireditve v okviru festivala bo brezplačen, vendar morajo obiskovalci za predstave v prostorih Lutkovnega gledališča Maribor pri blagajni gledališča prevzeti brezplačne vstopnice
, saj je število sedežev omejeno. Blagajna bo spet odprta od 1. avgusta 2016 po ustaljenem urniku.

Program je celoti objavljen na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.