Poletna pripovedovalska delavnica s Sahandom Sahebdivanijem in Raphaelom Rodanom

6. jun. 2018

Kostanjevica na Krki, nedelja, 8. 7. – sreda, 11. 7. 2018

Po odličnem nastopu na 21. pripovedovalskem festivalu marca 2018 se nizozemski pripovedovalec iranskega rodu Sahand Sahebdivani vrača v Slovenijo. Med 8. in 11. julijem 2018 bo v Kostanjevici na Krki v sodelovanju s pripovedovalskim kolegom Raphaelom Rodanom izvedel intenzivno pripovedovalsko delavnico.

Delavnica je namenjena udeležencem, ki že imajo nekaj izkušenj z odrskim (ne nujno pripovedovalskim) nastopanjem. Poleg poudarjanja in raziskovanja bistvenih pripovedovalskih veščin bo osrednja tema delavnice predvsem iskanje lastnega kredibilnega pripovedovalskega izraza. V intenzivnem štiridnevnem raziskovanju se bosta mentorja z udeleženci posvetila razvijanju in raziskovanju osebnega odnosa do izbrane pripovedovane zgodbe, iskanju pomenonosnih povezav med ljudsko in osebno zgodbo ter načinov, kako lahko obe vsebini (so)delujeta v isti pripovedi. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

Potekala bo med 8. 7. in 11. 7. (4 dni) med 10.00 in 18.00 z odmori in se bo zaključila z javnim nastopom zadnji dan delavnice. Predlagamo, da se kot uvod v delavnico v soboto, 7. 7., udeležite pripovedovalskega nastopa Sahanda Sahebdvianija in Raphaela Rodana v okviru Festivala kulture Kostanjevica.

Kotizacija za delavnico znaša 200 eur. V ceno je všteta tudi prehrana. Zaradi intenzivnosti delavnice in grajenja občutka skupine je priporočljivo, da v času delavnice spite v Kostanjevici na Krki. Poleg prijave navedite tudi, ali boste v času delavnice bivali v Kostanjevici. Zagotovili bomo cenovno čim bolj ugodno nastanitev.

Število mest na delavnici je omejeno, zaradi intenzivnosti dela bo skupina majhna. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest na: info@pripovedovalskifestival.si.

Kotizacijo za delavnico poravnate v dveh obrokih z nakazilom na račun društva Fabularij. Prvi obrok (100 eur) ob prijavi, z njim si zagotovite mesto na delavnici, in drugi obrok (100 eur) v tednu pred začetkom delavnice. Informacije za nakazilo vam bomo poslali po prijavi.

Za vse dodatne informacije glede prijav in programa pokličite 031 751 841 (Špela Frlic), za informacije glede nastanitve 031 339 782 (Katja Puntar).

O mentorjih

Sahand Sahebdivani je vodilni nizozemski pripovedovalec, reden gost tujih pripovedovalskih odrov. Pred štirinajstimi leti je v Amsterdamu ustanovil klub Mezrab, ki je v štirinajstih letih postal eno bolj vitalnih mestnih klubskih središč, kjer svoje mesto poleg rednih pripovedovalskih dogodkov najdejo tudi različne glasbene in improvizacijske prakse. S pripovedovalcem in igralcem Raphaelom Rodanom, ki se je v umetnosti pripovedovanja mojstril v Izraelu in Angliji, je ustanovil Pripovedovalsko šolo Mezrab, z namenom raziskovanja pripovedovalske forme in krepitve umetniške kvalitete pripovedovalskih performansov. Lani sta skupaj prevzela umetniško vodenje Mednarodnega amsterdamskega pripovedovalskega festivala. Nastopata skupaj in samostojno, pogosto z izbranimi glasbeniki. Njuna pripovedovalska predstava My Father held a Gun je leta 2017 prejela naziv Golden Fringe na amsterdamskem Fringe festivalu.

Trailer My Father held a Gun:
https://www.youtube.com/watch?v=NFoxKHmVZg8

Trailer Kingdom of Fire and Clay:
https://www.youtube.com/watch?v=ytY3ez-OpNs&t=63s

Delavnica je plod sodelovanja Pripovedovalskega festivala, Vodnikove domačije Šiška, Društva Fabularij, društva Terra Vera in Galerije Božidar Jakac, Kostanjevica na Krki. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.