Poletna plesna šola 2019

14. jun. 2019

Poletna plesna šola, ki bo potekala od 1. do 6. julija v Ljubljani, ponuja številne plesne klase in delavnice, ki jih vodijo domači in tuji plesni strokovnjaki. Program poletne plesne šole je zasnovan tako, da se vanjo lahko vključijo popolni začetniki kot tudi plesalci z bogatim predznanjem. Nabor različnih plesnih vsebin za vse starostne skupine je izjemno pester: klasični balet, sodobni ples, modern, kontaktna improvizacija, joga, breakdance in številne plesne delavnice. Plesalci se tako lahko seznanijo z osnovami izbrane zvrsti ali nadgradijo svoje znanje.
Na njej bodo kot mentorji sodelovali številni priznani plesni strokovnjaki iz Slovenije in tujine: Mickael Marso Riviere, Alicia Ocadiz, Stian Danielsen, Ida Hellsten, Joan van der Mast, Marija Slavec, Jun Wook Lee in številni drugi. Letos smo baletni del pripravili v sodelovanju z Višjo baletno šolo, ki deluje v okviru Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Tako se bodo kot mentorji klasičnega baleta na vseh stopnjah predstavili priznani baletni pedagogi in plesalci: Ana Klašnja, Rita Pollacchi in Szilard Macher.
Iz Poletne plesne šole, ki je v Ljubljani potekala med letoma 1979 in 1997, so zrasla pomembna imena slovenske plesne scene. S takšnim izobraževalnim formatom želimo ponuditi različne plesne vsebine za vse starostne skupine ter povezati plesalce in plesna društva v razgibano mednarodno plesno skupnost.
Več na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.