Poletna muzejska noč

11. jun. 2015

13. Poletna muzejska noč bo potekala v soboto, 20. junija 2015, od 18. do 24. ure. V letošnji akciji bo sodelovalo okoli 70 institucij. Sodelujoči muzeji, galerije in razstavišča bodo od poznega popoldneva pa do polnoči brezplačno odprli svoja vrata in za obiskovalce pripravili pester spored prireditev, od vodstev, delavnic, predstavitev, projekcij, pohodov, podvodnega ogleda do odprtij razstav, glasbenega programa, demonstracij in degustacij. Na ogled bodo tudi občasne in stalne razstave. Program je namenjen obiskovalcem vseh starosti, družinam in posameznikom, tistim, ki pogosto obiskujejo muzeje, predvsem pa tistim, ki vanje poredko ali pa sploh ne zahajajo. Kljub temu, da je največ sodelujočih iz Ljubljane, se bo dogajalo po vsej Sloveniji, v 50 mestih, od Lendave do Pirana ter od Jesenic do Metlike.

Program vseh prireditev je objavljen na spletni strani www.muzejska-noc.si. Brezplačna knjižica s celotnim programom je na voljo pri sodelujočih institucijah in na številnih lokacijah po vsej državi.

Utrinki z lanskoletne prireditve so dostopni na spletni strani Tehniškega muzeja Slovenije, koordinatorja projekta. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.