Poletna mala šola arhitekture

4. jul. 2016

Kako zgradimo stolp iz lesenih deščic? Ali most iz palic? Lahko zgradimo hišo iz papirja brez lepila? Kaj pomenijo ulica, trg, naselje, mesto?

Vse to in še mnogo več bodo otroci na zabaven način odkrivali v Poletni Mali šoli arhitekture, ki se bo odvijala v prostorih Muzeja za arhitekturo in oblikovanje, na gradu Fužine in delno v središču mesta. Spoznavali bodo arhitekturo v živo, z opazovanjem stavb na mestu samem, pluli z ladjo po reki Ljubljanici in spoznavali zgodbe mostov in oprezali za Povodnim možem. Odkrivali bodo začetke fotografije in ugotavljali, kako sta povezana plakat in arhitektura. Kaj vse se danes dogaja v gradu in kaj zanimivega hrani Muzej za arhitekturo in oblikovanje, katera arhitekturna in oblikovalska dela so zaznamovala prejšnje stoletje in pred kakšnimi izzivi smo danes?

Poletna mala šola arhitekture bo potekala med 22. in 26. 8., več o programu na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.