Pogovor z letošnjim prejemnikom Borštnikovega prstana Janezom Škofom

5. nov. 2018

V Slovenskem gledališkem inštitutu (SLOGI) v ponedeljek, 6. novembra 2018, ob 18. uri gostijo letošnjega prejemnika Borštnikovega prstana, igralca Janeza Škofa. Pogovor bo vodila teatrologinja Ana Perne (SLOGI).
Igralec Janez Škof je v gledališčih je ustvaril vloge, za katere je na prelomu desetletja prejel prve nagrade. Dnevnikova nagrada, nagrada Sklada Staneta Severja, nagrada občinstva 25. Borštnikovega srečanja, zlati lovorjev venec 29. Festivala jugoslovanskega gledališča MESS, nagrada za igralsko stvaritev na 35. Sterijevem pozorju in za veličasten zaključek še nagrada Prešernovega sklada. V začetku devetdesetih let je iz MGL, kjer je bil zaposlen štiri leta, odšel v SMG in tam v trinajstih letih ustvaril vrsto raznolikih vlog; med številnimi komičnimi tudi Amorja v Filipčičevi Psihi (režija V. Taufer, 1993). Po kritiških besedah B. Lukana je bil »preprosto nenadkriljiv«, na 3. Dnevih komedije v Celju pa izbran tudi za žlahtnega komedijanta. A to je le nekaj gledaliških drobcev Janeza Škofa. Kajti ustvaril je mnogo, mnogo več.
Več na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.