Počitniške delavnice v Slovenskem etnografskem muzeju

21. feb. 2019

Osnovnošolci vabljeni, da se družite v Slovenskem etnografskem muzeju, kjer boste počitniške dni lahko preživeli nadvse ustvarjalno: se podali v daljne kraje, družili ob pletenju košar in se pripravili na prihajajoče norčave pustne dni na delavnicah v Slovenskem etnografskem muzeju, ki bodo potekale med 26. in 28. februarjem 2019.
Pokrivala iz različnih koncev sveta, ustvarjalna delavnica, torek, 26. februar ob 10:00-12.00
Na svetu je mnogo čudovitih celin in ljudi, ki imajo različne navade, vero, oblačila, plese, pravljice … Na razstavi bomo spoznavali vsakdanje življenje na različnih koncih sveta ter si ob tem izdelali različna pokrivala. Tako bomo ustvarili pravo »svetovno« deželo klubučarijo.
Pletemo košarice, ustvarjalna delavnica, sreda, 27. februar ob 10:00-12.00
Že vrsto let plete košare, opleta steklenice … in je pravi mojster, te nekdaj tako znane obrti. Svoje znanje zelo rad deli tudi z otroci. Na delavnici vas bo namreč obiskal pletar Karel doma iz Predgriž nad Črnim vrhom pri Idriji. Ali te zanima kako se plete košek? Pridi in preizkusi se.
Prihaja pustni čas!, ustvarjalna delavnica, četrtek, 28. februar ob 10:00-12.00
Na razstavi bomo spoznali maske iz slovenskega ozemlja in si ogledali njihova zvočila, s katerimi delajo hrup.  Brez pustnih mask si prehoda iz zime v pomlad ne moremo zamišljati. Tudi mi se bomo pripravili na odganjanje zime in pustni čas, ki prihaja zato si bomo izdelali obrazne maske iz različnih materialov.
Delavnice so namenjene otrokom med 6 in 12 letom.
Več na povezavi.



 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.