Pionirji evropskega lutkarstva

8. sep. 2016

Lutkovna umetnost je v prvi polovici 20. stoletja doživljala velike spremembe. To obdobje je zaznamovala generacija izjemnih osebnosti, ki je v lutkarstvo vpeljala nove izrazne forme ter skupaj z izbranimi glasbeniki, literati in drugimi umetniki ustvarjala domišljene lutkovne predstave. Na potujoči razstavi bodo predstavljeni izbrani lutkovni ustvarjalci: Milan Klemenčič (1875—1957) in njegovo miniaturno gledališče, Vittorio Podrecca (1883—1959) in njegovo show-biz marionetno lutkovno gledališče ter lutkovna avantgarda Hermenegilda Lanza (1893—1949), ki v družbi skladatelja Manuela de Falle in pesnika Federica Garcíe Lorce velja za enega izmed utemeljiteljev španskega lutkarstva.

Razstava bo odprta do 2. 10. 2016 v ljubljanski Galeriji Kresija in bo kot del mednarodnega projekta Iz zaodrja: pionirji evropskega lutkarstva predstavljena tudi na Hrvaškem, v Španiji in Italiji.

Vstop prost.

Več informacij o razstavi in spremljevalnem programu najdete na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.