Pedagoška gradiva za izvedbo učne ure ob mednarodnem dnevu žensk

27. feb. 2018

Društvo za promocijo žensk v kulturi – Mesto žensk je ob priložnosti Mednarodnega dneva žensk tudi letos pripravilo pedagoško gradivo za izvedbo učne ure, s katerim želijo pedagoge spodbuditi, da z mladimi spregovorijo o vprašanju enakosti med spoloma in zgodovini boja za pravice žensk. Na spletni povezavi najdete pripravo z vsem potrebnim gradivom.

Učna ura je pripravljena za izvedbo ob mednarodnem dnevu žensk, vendar jo je mogoče vključiti v pouk tudi med letom. Spodbujanju aktivne udeleženosti sta namenjena tako uvodni del ure kot način izvedbe. Učna ura je zasnovana kot kviz, v katerem se pomeri več skupin dijakov. Profesor lahko pogovor s pomočjo priloženega gradiva in pojasnil k posameznim vprašanjem kviza razširi na vprašanje splošne zastopanosti žensk v razmerju do moških v vsakdanjem življenju.
Na povezavi najdete tudi pedagoška gradiva iz prejšnjih let. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.