Otroci brez otroštva, natečaj projekta Muzej v malem

14. feb. 2017

OTROCI BREZ OTROŠTVA
Natečaj projekta Muzej v malem
Zazrite se z nami v svet tovarn, uporabite domišljijo, izdelajte svoj plakat in nam pomagajte v boju za boljšo prihodnost otrok po svetu.


Vabimo vas k sodelovanju na natečaju, s katerim opozarjamo na problematiko otroškega dela. Natečaj organiziramo udeleženci Muzeja v malem, celoletnega projekta, pri katerem sodelujemo učenci OŠ Trnovo ter Muzej in galerije mesta Ljubljane. Udeleženci projekta spoznavamo ljubljanske tovarne in raziskujemo problematiko otroškega dela, ki žal ni le del preteklih obdobij. Preko 150 milijonov otrok po svetu se še danes vsako jutro namesto v šolo odpravi na delo. Večina svoje delo opravlja za drobiž in v nemogočih razmerah.

K sodelovanju vas vabimo, ker menimo, da je prav, da tudi mladi to tematiko čim bolje poznamo in se je dobro zavedamo, saj močno vpliva na življenja mnogih otrok v nekaterih delih sveta.

V letošnjem šolskem letu z natečajem zbiramo plakate, ki opozarjajo na problematiko otroškega dela po svetu. Vabimo vas, da izdelate svoj plakat, mi pa bomo iz prejetih plakatov postavili razstavo z naslovom Otroci brez otroštva. Skupaj bomo z ozaveščanjem javnosti poskusili pomagati otrokom, ki še vedno nimajo možnosti izbire med brezskrbnim otroštvom in delom v tovarnah.

Izdelke zbiramo do 7. marca 2017!


Veliko ustvarjalnega navdiha pri delu in lep pozdrav,
ekipa projekta Muzej v malem

Celoten natečaj najdete na tej povezavi.

  
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.