Ostrimo pogled na Festivalu kratkih - Kraken (FeKK)

25. jul. 2016

Z ostrenjem pogleda se bomo preizkusili tudi na FeKK-u! Udeležencem brezplačne filmsko-kritiške delavnice bomo skušali približati filmsko umetnost in skoznjo ostriti kritični odnos – tako do filmske umetnosti kot sveta. Spoznavali bomo specifike kratke forme v različnih filmskih zvrsteh, posebno pozornost bomo namenili prodornim filmskim ustvarjalcem in tematikam, s katerimi se mladi srečujejo v svojem vsakdanu.

V vrtoglavem vzdušju bomo gledali festivalske filme in razpravljali, oboje pa bo rezultiralo v pisanju filmske kritike. Besedila se bodo premlevala in kalila skozi pogovor z mentoricama, ki bosta podajali konstruktivno kritiko, komentarje in smernice med delom v nastajanju. V pogovore bomo vključili  tudi posamezne avtorje, filmske in festivalske delavce, končni izdelki pa bodo objavljeni na festivalski spletni strani ter spletni strani Društva za širjenje filmske kulture Kino!.

Na ustvarjalni delavnici si bomo prizadevali predstaviti in podajati film kot umetnost, sledeč ugotovitvam, da lahko film ključno pripomore k otrokovemu in mladostnikovemu razvoju kritičnega mišljenja, estetskega čuta in ustvarjalnih sposobnosti.

Izvajalec: Društvo za širjenje filmske kulture Kino!, mentorici: dr. Maja Krajnc, odg. urednica revije KINO! in izvajalka pedagoškega programa Kino-katedra za srednješolce v Slovenski kinoteki, in Anja Banko, asistentka

Kontakt: ostrenje.pogleda@gmail.com;  041 898 021 (Anja), 040 720 717 (Maja) 

ROK ZA PRIJAVE: do 12. 8. 2016 na ostrenje.pogleda@gmail.com 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.