Odprtje razstave Živeti sanje. Stoletnica Petra Florjančiča

26. feb. 2019

V torek, 5. marca  ob 18. uri vabljeni v Festivalno dvorano na Bled na odprtje razstave Živeti sanje. Stoletnica Petra Florjančiča, ki obeležuje 100. obletnico rojstva tega pomembnega slovenskega izumitelja.  Razstava želi predstaviti in se posvetiti predvsem njegovemu delu povezanim z inovatorstvom, ki ga je spremlja že vse od rane mladosti.
Njegov opus vključuje številne nenavadne, nevsakdanje in zabavne patente, včasih pa je bil s svojimi idejami celo pred časom. Že leta 1957 si je zamislil avtomobilske zračne blazine, za katere pa tržišče še ni bilo pripravljeno. Gospodu Petru Florjančiču je izmed približno 400 izumov uspelo spraviti do faze realizacije kar 43. Zagotovo pa ne bi bil uspešen brez varstva idej v obliki patentov, modelov in blagovnih znamk, zato je bil k pripravi razstave povabljen tudi Urad Republike Slovenije za intelektualno lastnino, samo razstavo pa je pripravil Tehniški muzej Slovenije. Na ogled bo do 25. marca 2019.
Slovenska kinoteka se bo praznovanju pridružila  18. aprila 2019 ob 19. uri s projekcijo dokumentarnega filma Zgodba gospoda P.F. režiserja Karpa Godine (Slovenija, 2002).
Več na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.