Odprtje prenovljene Narodne galerije v Ljubljani

29. jan. 2016

Narodna galerija je umetnostni muzej z eno najdaljših tradicij v Sloveniji. Skozi vso zgodovino so si strokovnjaki v tej instituciji prizadevali za oblikovanje čim bolj popolne zbirke likovne ustvarjalnosti v obdobju od srednjega veka do sredine dvajsetega stoletja, trudili so se za študij te zbirke, za njeno hranjenje, ustrezno varovanje in razstavljanje.

V zadnjih dneh januarja 2016 predajajo v presojo, v veselje in v užitek prenovljeno Narodno galerijo in umetnine v njej. Prvič so enotno povezani vsi trije stavbni deli Galerije – najstarejši in zdaj popolnoma prenovljeni Narodni dom iz leta 1896, Ravnikarjevo Novo krilo iz leta 1993 in steklena Vhodna avla iz leta 2001. Na ogled je tudi nova stalna zbirka, ki so jo številčno povečali za več kakor tretjino del – odslej je v njej skoraj 600 eksponatov.
Več informacij najdete na njihovi spletni strani. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.