Odprt je razpis Mednarodnega sklada za promocijo kulture

15. apr. 2014

Ste avtor ali ustvarjalec? Nevladna organizacija ali neprofitna zasebna ali javna ustanova, ki deluje na področju kulture in spodbujanja kulturnega ustvarjanja?

Mednarodni sklad za promocijo kulture (International Fund for the Promotion of Culture) je objavil razpis, namenjen sofinanciranju izvedbe kulturnih in umetniških del oziroma organiziranju kulturnih in umetniških dogodkov na nacionalni, regionalni in/ali mednarodni ravni, ki prispevajo k oblikovanju strategij in programov s področja kulture in razvoja.

Prednost bodo imeli mladi umetniki in ustvarjalci med 18. in 30. letom starosti ter projekti, ki so namenjeni mladim. Prav tako bodo prednostno obravnavani projekti, ki jih prijavljajo države v razvoju (lahko tudi v partnerstvu z drugimi državami) ali pa so namenjeni tem državam.

Sklad bo financiral le omejeno število projektov. Preteklo leto je med več kot 1000 prijavami izbral in podprl 9 projektov večinoma iz revnejših afriških in azijskih držav, med njimi pa tudi projekt Filming the Other Bosne in Hercegovine.

Zadnji rok za prijavo za leto 2014 je 30. maj 2014 ob 12:00.

Podrobnejše informacije o razpisu najdete tukaj. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.