Ob 23. aprilu 2014

17. apr. 2014

23. april je organizacija UNESCO proglasila za svetovni dan knjige  –  kot pravi Unescova generalna direktorica Irina Bokova, so knjige pač najmočnejša sila v boju proti revščini in pri graditvi miru.

In kaj se aprila dogaja med knjigoljubci v Sloveniji?

O prvi slovenski Noči knjige si preberite na spletni strani http://nocknjige.si/.

Opozarjamo tudi na bralnospodbujevalno akcijo "V zgodovini so skrite zgodbe/v zgodbah je skrita zgodovina", ki jo organizirata Slovenska sekcija IBBY in MKL, Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo v sodelovanju z Bralnim društvom Slovenije, Društvom Bralna značka Slovenije – ZPMS, DSP – sekcijo za mladinsko književnost ter revijo Otrok in knjiga pri Mariborski knjižnici. 

Bralno društvo Slovenije je prispevalo tudi nabor knjig za srednješolsko mladino in odrasle. Več in "vse" na www.ibby.si in še posebej na: http://www.ibby.si/images/stories/novice/2014/2.april/V_zgodbah_se_skriva_zgodovina.pdf. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.