O otrokovih pravicah v Cicibanu

30. sep. 2014

Letos mineva 25 let, odkar je generalna skupščina Združenih narodov sprejela Konvencijo o otrokovih pravicah. Čeprav pri nas še vedno živimo v relativni blaginji, se pogosto zdi, da otrokom vse težje zagotavljamo nekatere osnovne pravice. Zato je pomembno, da o tem spregovorimo tudi z njimi.

Besedilo Konvencije je seveda namenjeno odraslim. Kako ga torej približati otroku, da ga bo razumel, se o njem pogovarjal in razmišljal, morda v njem celo prepoznal svojo stisko? V oktobrski številki Cicibana na izziv odgovarjata Slavica Remškar, ki je priredila besedilo Konvencije na preprost, otrokom razumljiv način, ter ilustrator Damijan Stepančič, ki je k besedilu narisal 18 nazornih ilustracij. Vsi, ki bodo želeli z otroki spregovoriti o tej temi, so tako dobili imenitno orodje za pogovor. Morda že kar prvi teden oktobra, ko praznujemo slovenski teden otroka.
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.