Novembrska nedeljska jutra na PRVEM

22. nov. 2018

Novembrska nedeljska jutra v terminu radijske igre za otroke, ob 8.05 na 1. programu Radia Slovenija – PRVI, prebuja umetniška pripoved. Režiser Klemen Markovčič je za nedeljske zvočne pravljice za dobro jutro, zasnoval Cikel umetniških pripovedi z namenom, da prevprašamo pojem pripovedovanja pravljic v 21. stoletju in željo, da bi poslušanje pravljic spet postalo sestavni del otroštev, kot je nekoč že bilo.
Prva pravljica stopa na pot v radijski eter že 4. novembra. – Drevo Tik-Tak (4. 11. 2018), Kjer je medvedek? (11. 11. 2018), Svet v naprstniku  (18. 11. 2018) in Miškolin (25. 11. 2018).
Igre na zahtevo in didaktično gradivo za aktivni sprehod z otrokom skozi zvok pa so dostopni na Otroškem portalu RTV Slovenija v razdelku RIO. Igre, predvajane v etru, so še teden dni dostopne na zahtevo na spletni platformi RTV 4D. Radijska igra kot svojevrsten umetniški žanr in didaktično sredstvo je nadvse pomembna za razvoj abstraktnega mišljenja in slušne senzibilnosti.
Kontakt: Klemen Markovčič (rio@rtvslo.si).
Za brezplačen voden ogled Radia ali Televizije Slovenija pa pišite na (ogled@rtvslo.si). 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.