Natečaj za učence osnovnih šol v Sloveniji in zamejstvu: Moj najljubši slovenski književni lik

23. feb. 2015

Da bi vzpodbudili zanimanje za slovensko otroško in mladinsko literaturo, Bralno društvo Slovenije objavlja NATEČAJ za učence osnovnih šol v Sloveniji in zamejstvu z naslovom Moj najljubši slovenski književni lik.

Učence vabimo, da v šoli izdelajo ročno lutko ali marioneto najljubšega slovenskega knjižnega junaka in nam pošljejo njeno fotografijo, kratek predstavitveni filmček  ali navedejo e-povezavo do predstavitve ter na kratko opišejo, zakaj so se odločili ravno zanj. Izmed vseh prispelih predstavitev bo komisija izbrala 10 najboljših lutk. Izbrani učenci-avtorji bodo s svojimi mentorji povabljeni na slavnostno podelitev nagrad konec maja 2015 na Društvo slovenskih pisateljev v Ljubljani, kjer bodo predstavili svoje lutke. V pisateljski hiši se bodo srečali z mladinskimi pisatelji in ilustratorji, ogledali pa si bodo tudi razstavo knjig, v katerih nastopajo nagrajeni liki. Poskrbeli bomo za privlačne knjižne in druge nagrade ter bogat spremljevalni  literarni program s presenečenjem.

Natečaj traja od 1. marca 2015 do 1. maja 2015. Fotografijo/e, video ali povezavo pošljite na naslov Bralno društvo Slovenije, Zavod RS za šolstvo, 1000 Ljubljana, Poljanska 28, ali na e-pošto savina.zwitter@gimb.org s pripisom  »KNJIGOVANJE 2015«.

Obrazec za prijavo najdete v povezavi.

Natečaj poteka ob 20. obletnici delovanja Bralnega društva Slovenije in v sodelovanju z Mladinsko sekcijo Društva slovenskih pisateljev, Društvom Bralna značka Slovenije – ZPMS in IBBY Slovenija. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.