Natečaj Vseslovenski dan habitata 2019: Narava okoli nas

18. sep. 2019

Vabljeni k sodelovanju na natečaju Vseslovenski dan habitata 2019, ki bo potekal v okviru Meseca prostora v organizaciji Centra arhitekture Slovenije in v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Zavodom RS za šolstvo. Organizacija združenih narodov je prvi ponedeljek v oktobru proglasila za Svetovni dan habitata, ki se praznuje že od leta 1985. Posvečen je človekovim naseljem in osnovni pravici ljudi do primernega bivališča.
Tema letošnjega natečaja je Narava okoli nas. Osnovnošolci in vrtčevski otroci vabljeni, da med 7. in 11. oktobrom del šolskih dejavnosti posvetite tej tematiki. Udeleženci naj v svojem okolju prepoznajo posebne elemente naravne krajine, ki sooblikujejo javni prostor ali območja naravne in ustvarjene krajine, ki jih je vredno izpostaviti in predstaviti. Otroci naj izbrane elemente naravne ali umetne krajine predstavijo na zanimiv, poljubno izbrani likovni način: risba, slika, kolaž, grafika, fotomontaža, strip, maketa. Če bodo za predstavitev izbrali maketo,  jo fotografirajte in slike predstavite na zahtevanem formatu. Zelo dobrodošlo je medpredmetno povezovanje, kjer otroci predstavljeno nalogo osvetlijo z več zornih kotov.
Na natečaju lahko sodeluje samo en razred, več razredov ali pa cela šola oziroma vse enote vrtca. Vsak razred ali skupina naj pošlje le en izdelek, ki naj bo delo vseh.
Prijavite
se lahklo do petka, 4. oktobra, s spletno prijavnico, ki jo najdete na povezavi, za več informacij pa pišite na elektronski naslov info@centerarhitekture.org. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.