Natečaj Najst za dramsko besedilo

18. jun. 2015

V SNG Drama Ljubljana pripravljajo novo predstavo, katere (so)avtorji bodo mladi. Rdeča nit je: Želim si, da bi se zgodilo drugače. Za predstavo potrebujejo nova dramska besedila, ki bi jih napisali mladi ljubitelji gledališča. Iščejo besedila, ki bodo v naslov Želim si, da bi se zgodilo drugače ujela zanimivo zgodbo, ki opisuje doživljanje sveta skozi oči mladostnikov.

Na Natečaj se lahko prijavi dramske prizore ali krajša dramska besedila, katerih avtorji so gledališki navdušenci stari med 9 in 15 let.

Izbrali bodo nekaj besedil, ki jih bodo avtorji lahko razvijali skupaj s sodelavci Drame na delavnici za razvoj dramskih besedil. Nato bodo na njihovem odru uprizorili predstavo z naslovom Želim si, da bi se zgodilo drugače. Režiser, dramaturginja, igralci, scenografija, glasba, kostumi … bodo iz besedila naredili pravo gledališko predstavo namenjeno mlajšemu občinstvu.

Uprizoritev Želim si, da bi se zgodilo drugače bo v prihodnji sezoni SNG Drama Ljubljana vključena v program abonmaja Najst.

Rok za oddajo besedil je ponedeljek, 21. 09. 2015. Več o natečaju Najst si lahko preberete na spletni strani. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.