Natečaj Knjigovanje 2019

12. feb. 2019

Društvo slovenskih pisateljev v sodelovanju z Bralnim društvom Slovenije, Društvom Bralna značka Slovenije – ZPMS in IBBY Slovenija razpisuje natečaj Knjigovanje 2019. Otroci in učenci so vabljeni, da izdelajo ročno lutko oziroma marioneto najljubšega slovenskega knjižnega junaka, lutko, ki jo je mogoče prepričljivo oživeti, pošljejo fotografijo svoje lutke ter na kratko opišejo, zakaj so se odločili ravno za ta lik.
Komisija bo na podlagi slik izbrala 10 najboljših lutk v dveh kategorijah :
I. vrtec in OŠ do 5.razreda
II. OŠ od 5. do 9. razreda.
Vsi otroci oziroma učenci-avtorji s svojimi mentorji bodo povabljeni na zaključno prireditev, ki bo 31. maja 2019 ob 11. uri na sedežu Društva slovenskih pisateljev na Tomšičevi 12 v Ljubljani. Na prireditvi bodo razglasili nagrajence in jih obdarili, mladi avtorji pa bodo pred občinstvom predstavili svojo zamisel in po želji odigrali prizor s svojimi lutkami. Poskrbljeno bo tudi za privlačne knjižne nagrade in priznanja ter spremljevalni literarni program. Lutke bodo v mesecu novembru 2019 razstavljene tudi v Cankarjevem domu na prizorišču Slovenskega knjižnega sejma.
Natečaj traja od 15. februarja do 15. maja 2019.
Več na Knjigovanje_2019. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.