Natečaj IME "CENTRA ZNANOSTI"

17. okt. 2018

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v sodelovanju s Centrom arhitekture Slovenije vabi k sodelovanju na natečaju za izbor imena »Centra znanosti«, za katerega stavbo bo jeseni objavljen natečaj za arhitekturno podobo z naslovom Izgradnja Centra znanosti kot demonstracijskega objekta.
Namen »Centra znanosti« je promocija in popularizacija znanosti, raziskovanja in vseživljenjskega učenja skozi eksperimente in prikaze dosežkov znanosti, gospodarstva in kulture.
V »Centru znanosti« bodo imeli obiskovalci priložnost videti in preizkusiti številne interaktivne naprave, namenjene prikazu posameznih odkritij različnih znanstvenih disciplin. »Center znanosti« bo sledil načelu 4IN: inteligentno, inovativno, interdisciplinarno, interaktivno.
Več na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.