Nagrajenci mednarodnega Instagram natečaja #HeroesWeLove

17. jan. 2017

Izbrane so zmagovalna in dve drugouvrščeni fotografiji mednarodnega Instragram natečaja #HeroesWeLove! Med več kot 1800 objavljenimi fotografijami na portalu Instagram je komisija predstavnikov vseh partnerjev projekta Heroes We Love izbrala 33 finalistov. Glasovanje je nato potekalo na portalu Facebook. Z več kot 4000 posameznimi glasovi so uporabniki portala opozorili na njim najljubše podobe.

Vse uporabnike družabne foto-aplikacije Instagram so organizatorji povabili, da s ključnikom (hashtag) #HeroesWeLove objavijo motive kulturne dediščine obdobja socializma v Jugoslaviji in drugod – vse od kiparstva in slikarstva do arhitekture in oblikovanja. Spomeniki, javna plastika, murali, mozaiki, državni arhitekturni projekti, stanovanjska naselja, spominki, publikacije in tiskovine; vse tisto, kar je zaznamovalo eksperiment socialistične države v obdobju med 1945 in zgodnjimi 90-imi leti.

Instagram natečaj je del večletnega mednarodnega projekta Heroes We Love. Ideology, Identity and Socialist Art in New Europe, podprtega s strani evropskega programa Kreativna Evropa 2014−2020.

Več o projektu na spletni strani enega od slovenskih partnerjev projekta, Umetnostne galerije Maribor. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.