Nacionalni teden kulturne dediščine - ŠOLAM IN VRTCEM: VABILO K OBISKU PRIREDITEV

6. jul. 2015

Zavod za varstvo kulturne dedišćine Slovenije med 25. 9. in 3. 10. 2015 vabi k obisku brezplačnih kulturnih dogodkov, ki so jih za vas širom Slovenije pripravili skupaj z muzeji, galerijami in drugimi zavodi s področja kulture, knjižnicami, območnimi izpostavami Javnega sklada za kulturne dejavnosti, lokalnimi skupnostmi, nevladnimi organizacijami in zavzetimi posamezniki, ki so del vseevropske akcije Dnevi evropske kulturne dediščine.

Dnevi evropske kulturne dediščine se bodo začeli v  petek, 25. septembra 2015, pod geslom Praznovanja v dopoldanskih urah v dvanajstih mestih članicah Združenja zgodovinskih mest (Idrija, Škofja Loka, Tržič, Ptuj, Slovenske Konjice, Žužemberk, Radovljica, Koper, Kranj, Novo mesto, Piran, Kostanjevica na Krki) in s slavnostnim odprtjem  ob 18. uri v Žički kartuziji. Pester program dejavnosti, ki bo otrokom, mladim in odraslim, približal kulturno in naravno dediščino zgodovinskih mest pripravlja ZVKDS skupaj s partnerji. Vabljeni, da se jim pridružite!

Program brezplačnih kulturnih dogodkov, ki se bodo po vsej Sloveniji zvrstili v okviru nacionalnega Tedna kulturne dediščine, je objavljen na povezavi.

V program Tedna kulturne dediščine se uvrščajo dogodki in prireditve, ki so namenjeni ciljnim skupinam predšolskih otrok, učencem prve, druge in tretje triade osnovne šole ter srednješolcem in drugim. V program se uvrščajo tudi prireditve, ki ste jih pripravili vrtci in šole. Posebej bi vas radi opozorili na strokovni posvet in predavanja, namenjena strokovnim delavkam in delavcem iz vzgojno-izobraževalnih zavodov in kulturnih ustanov. Celodnevni posvet, ki bo na gradu Rajhenburg v Brestanici 1. oktobra 2015, bo ob predstavljanju primerov dobrih praks spodbujal k načrtnejšemu sodelovanju pri zagotavljanju kakovostnega in ustvarjalnega vsakdana otrok in mladostnikov.
Vabilo najdete v priponki. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.