Nacionalni strokovni posvet Pismenost za gledališče

4. apr. 2016

Zavod Republike Slovenije za šolstvo (ZRSŠ), Slovenski gledališki inštitut (SLOGI), Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ), Ministrstvo za kulturo (MK) ter Cankarjev dom v Ljubljani vas vabimo na celodnevni nacionalni strokovni posvet Pismenost za gledališče, ki bo v torek, 19. aprila 2016, v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Namen posveta:
•    Na celodnevnem strokovnem posvetu o kulturno-umetnostni vzgoji na področju gledališča bodo predstavniki dramskih in lutkovnih gledališč z interdisciplinarno skupino strokovnjakov obravnavali vprašanja gledališke pismenosti mladega občinstva ter strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju ter kulturi.
•    V bogatem programu, ki ga pripravljamo v sodelovanju s kulturnimi ustanovami in producenti s področja uprizoritvenih umetnosti, želimo predstaviti pomen in učinke načrtne gledališke kulturno-umetnostne vzgoje ter spodbuditi tesnejše sodelovanje med vzgojno-izobraževalnimi zavodi in kulturnimi ustanovami/umetniki.
•    Po plenarnem delu bomo v različnih delavnicah z različnih zornih kotov spoznali gledališki jezik ter nadgrajevali gledališka znanja in spoznanja.

Na povezavi najdete vabilo in program posveta.

Kotizacije ni, potrebna pa je predhodna prijava na spletnem naslovu http://www.zrss.si/prijava/pismenost-za-gledalisce.

Ljubljanske ustanove s področja gledališča bodo program strokovnega posveta Pismenost za gledališče po 18. uri obogatile z raznovrstno kulturno ponudbo, ki bo udeležencem posveta po predhodni prijavi na voljo brezplačno ali po znižani ceni. Več na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.