Nacionalni strokovni posvet Beremo skupaj

31. avg. 2018

10. september 2018, Cankarjev dom, Ljubljana

Bralno društvo Slovenije bo mednarodni dan pismenosti 2018 obeležilo z nacionalnim strokovnim posvetom BEREMO SKUPAJ, ki ga namenjamo razvoju družinske pismenosti in bralne kulture v družini ter skupnemu branju v družini, knjižnici, vrtcu ali šoli, večgeneracijskem centru ...

Posvet organiziramo v sodelovanju z ustanovami in strokovnjaki, ki delujejo na področju družinske pismenosti in bralne kulture. Skupaj želimo opozoriti na pomen nacionalne skrbi za razvoj družinske pismenosti in bralne kulture, pomemben cilj posveta pa je prav povezovanje vseh, ki delujemo na tem področju.
V programu posveta bodo številne ustanove in priznani strokovnjaki predstavili izsledke svojih preučevanj in raziskav na področju družinske pismenosti in bralne kulture, predstavljeni bodo primeri dobre prakse od lokalne do nacionalne ravni, pokukali pa bomo tudi čez mejo in spoznali hrvaško nacionalno kampanjo spodbujanja branja najmlajšim Čitaj mi!.
Vabljeni strokovni delavci v vzgoji in izobraževanju, knjižničarji, uredniki, založniki, knjigotržci in vsi, ki delujete na tem področju, oziroma vsi, ki vas zanima ta tematika!

Vabilo, program posveta in prijavnico lahko najdete na:
www.bralno-drustvo.si
.

Soorganizatorji posveta (po abecedi): Andragoški center RS, Cankarjev dom, Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Mestna knjižnica Kranj, Združenje splošnih knjižnic, Zveza bibliotekarskih društev Slovenije.
Posvet sofinancira Javna agencija za knjigo RS. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.