Nacionalni projekt »Rastem s knjigo«

6. sep. 2012

V šolskem letu 2012/2013 se že sedmič pričenja nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture »Rastem s knjigo OŠ 2012« – izvirno slovensko mladinsko leposlovno delo vsakemu sedmošolcu«
in tretjič »Rastem s knjigo SŠ 2012« – izvirno slovensko mladinsko leposlovno delo vsakemu dijaku prvega letnika«
, ki ga izvajajo Javna agencija za knjigo RS, Ministrstvo za izobraževanje znanost kulturo in šport, Združenje splošnih knjižnic, ob podpori Zavoda RS za šolstvo, Društva šolskih knjižničarjev Slovenije in Društva slovenskih pisateljev ter v sodelovanju s splošnimi knjižnicami, slovenskimi osnovnimi in srednjimi šolami, osnovnimi šolami s prilagojenim programom, zavodi za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami in šolami v zamejstvu (Avstrija, Italija, Madžarska).

Uradni začetek nacionalnega projekta »Rastem s knjigo« je vsako leto 8. septembra, ob mednarodnem dnevu pismenosti.

Vsak učenec/dijak prejme izbrano knjigo ob letnem obisku najbližje splošne knjižnice, ki je vključen v letni delovni načrt slovenskih šol. Knjige dobijo tudi dijaki šol v zamejstvu (Avstrija, Italija, Madžarska). Obisk knjižnice vključuje spoznavanje knjižničnega informacijskega znanja, seznanjanje z najnovejšim mladinskim leposlovjem ter predstavitev avtorjev in knjige.

Letošnji izbrani knjigi sta:

- za OŠ: Tadej Golob, Ciril Horjak: Zlati zob

- za SŠ: Cvetka Bevc: Desetka.

 

Več o projektu si lahko preberete na: http://jakrs.si/rastem_s_knjigo/.


 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.