Nacionalni projekt »RASTEM S KNJIGO«

16. sep. 2013

V šolskem letu 2013/2014 se že osmič pričenja nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture »Rastem s knjigo OŠ 2013« izvirno slovensko mladinsko leposlovno delo vsakemu sedmošolcu« in četrtič »Rastem s knjigo SŠ 2013« – izvirno slovensko mladinsko leposlovno delo vsakemu dijaku prvega letnika«, ki ga izvaja Javna agencija za knjigo RS v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Združenjem splošnih knjižnic, Zavodom RS za šolstvo, Društvom šolskih knjižničarjev Slovenije in Društvom slovenskih pisateljev ter v sodelovanju s splošnimi knjižnicami, slovenskimi osnovnimi in srednjimi šolami, osnovnimi šolami s prilagojenim programom, zavodi za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami in šolami v zamejstvu (Avstrija, Italija, Madžarska). Sodelujemo tudi z učitelji, ki poučujejo slovenščino v t. i. sobotnih šolah (Amerika, Avstralija), pri dopolnilnem pouku v tujini (Belgija, BIH, Srbija, Francija itd.) in v Evropskih šolah (Bruselj, Luksemburg, Frankfurt itd.).

Uradni začetek nacionalnega projekta »Rastem s knjigo« je vsako leto 8. septembra, ob mednarodnem dnevu pismenosti.

Vsak učenec/dijak prejme izbrano knjigo ob letnem obisku najbližje splošne knjižnice, ki je vključen v letni delovni načrt slovenskih šol. Obisk knjižnice vključuje spoznavanje knjižničnega informacijskega znanja, seznanjanje z najnovejšim mladinskim leposlovjem ter predstavitev avtorjev in knjige.

Letošnji izbrani knjigi sta:
za OŠ - Vinko Möderndorfer, Damijan Stepančič: Kot v filmu
za SŠ - Goran Vojnovič: Jugoslavija, moja dežela

Več o projektu si lahko preberete na: http://jakrs.si/rastem_s_knjigo/. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.