Nacionalna konferenca SIDRO - Socialna in državljanska odgovornost

9. sep. 2013

Konferenca SIDRO bo potekala 10. oktobra 2013 v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju in je namenjena učiteljem in vzgojiteljem, ravnateljem ter drugim strokovnim delavcem vrtcev, osnovnih in srednjih šol ter drugih vzgojno-izobraževalnih ustanov, izobraževalcem učiteljev, pedagoškim svetovalcem in raziskovalcem s področja vzgoje in izobraževanje.

Namen konference je osvetliti vlogo vrtca/šole pri razvijanju socialne in državljanske kompetence otrok, učencev, dijakov in drugih udeležencev izobraževanja, strokovnih delavcev ter staršev, predstaviti stanje na področju državljanske vzgoje, obeležiti evropsko leto državljanov in omogočiti udeležencem, da nove ideje, izkušnje in znanja uporabijo za refleksijo lastne poučevalne prakse in vsakdanjega življenja vrtca/šole.


Na konferenci bodo gostili tudi dva tuja predavatelja, s pomočjo e-plakatov in v tematskih skupinah se bodo udeleženci seznanjali z dobrimi praksami in razpravljali o možnostih za njihovo širjenje, v panelni razpravi bodo iskali odgovore na pereča vprašanja teorije in prakse državljanske vzgoje.

Prijave so odprte na spletni strani http://www.zrss.si/sidro/ do 20. septembra 2013 oziroma do zapolnitve mest. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.