Muzejske čajanke: Muzeji in družbena odgovornost

3. nov. 2015

Muzej novejše zgodovine Slovenije med 4. in 17. novembrom pripravlja tri čajanke kot del projekta Eurovision - Museums Exhibiting Europe (EMEE), ki je leta 2012 uspešno pridobil podporo predhodnega programa Kultura (2007-2013).

Muzeji se soočajo z nenehno spreminjajočo se družbo, z njo pa se spreminja tudi delo v muzejih. Kako muzeji odgovarjajo na družbene spremembe? Že dolgo niso več samo institucije, v katerih se zbira, hrani in interpretira dediščino, temveč je pomemben del muzejskega dela tudi sodelovanje z javnostjo. Spremenjen način dela spodbuja preizpraševanje vloge kustosov in njihove odgovornosti. Kako muzejska etika opredeljuje etičnost in odgovornost muzejskih delavcev?

V ta namen etnologinje in kulturne antropologinje Urška Purg, Tina Palaić in dr. Urša Valič pripravljajo muzejske čajanke, na katerih se bodo v sproščenem vzdušju ob čaju in kavi odpirala vprašanja o odgovornem in spreminjajočem se odnosu muzejev do družbe.

Več o programu na spletni strani CED Slovenija.

Spletna stran projekta EMEE: www.museums-exhibiting-europe.de 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.