Mesec prostora

3. okt. 2016

Ministrstvo za okolje in prostor vabi, da se jim v oktobru pridružite pri počastitvi Meseca prostora 2016. Mesec prostora zaokrožata mednarodna dneva, ki ju je razglasila OZN, in sicer svetovni dan habitata 3. oktobra in svetovni dan mest 31. oktobra 2016.

S sloganom Spreminjajmo mesta, ne podnebja! želijo spodbuditi dejavnejše spoprijemanje mest s posledicami podnebnih sprememb ter opozoriti na vlogo celovitega prostorskega ter urbanega načrtovanja, projektiranja, arhitekture in gradbeništva pri tem.

V času Meseca prostora 2016 bodo po Sloveniji potekali različni dogodki in aktivnosti, ki obravnavajo vprašanja prostorskega in urbanega razvoja, načrtovanja in urejanja prostora, arhitekture, graditve in stanovanj. Med dogodki posebej izpostavljajo aktivnosti in projekte, namenjene šolajočim se otrokom in v podporo izobraževalnim ustanovam, ki so predstavljeni na plakatu, izdanem ravno za ta na namen.

Program vseh dogodkov v okviru meseca prostora spremljajte na www.mop.gov.si. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.